Sıkça Sorulan Sorular
Kırlıoğlu Mühendislik olarak araçlarınızı daha verimli hale getirmek için kullanıcı dostu, ekonomik ve performanslı çözümler sunmayı amaçlıyoruz.
- Detaylı Bilgi Alın
0 (258) 251 55 42
Merak ettikleriniz ve hizmetlerimizle ilgili sorularınız için bizleri arayabilir, whatsapp hattımıza yazabilir ya da iletişim sayfasındaki formu doldurabilirsiniz.
Merak Edilenler & Cevaplar
LPG güvenlidir. Petrolün işlem görmesi esnasında oluşur. LPG(likit petrol gazı) araçların deposunda sıvı haldedir. Gaz haline aracın önündeki regülatörde sıcak su yardımıyla dönüşür. Emniyet olarak Avrupa?da kullanılan en son standart ülkemizde mecburi standart olarak kullanılmaktadır. ECR 67-01 standardında emniyet en önemli uygulamadır. Araç komple yandığında lpg tankı patlamaz. Araç büyük çarpmalarda lpg tankına hiçbir problem olmaz. Tanktaki basınç yükselmelerinde 27 bar da tahliye eden emniyet relief valfi mevcuttur. Yanmalarda tahliye için multivalfin üzerinde kurşun tapa vardır. Bu tapa sıcaklığın etkisiyle erir ve tahliyeyi bu noktadan gerçekleştirerek oluşan basıncın düşmesi sağlanmış olur. Aşırı akım valfi sistemde mevcuttur. Herhangi bir noktadan aşırı akım gerçekleştiğinde direk tanktan kilitler. Multivalfin üzerindeki elektro valf ile araçta elektrik kesildiğinde gaz akışını keser. Tüm bu emniyetler LPG nin güvenlik açısından kamuoyundaki algısından kaynaklanıyor. Bu emniyetlerin olmadığı eski LPG sistemlerinde bile benzine oranladığımızda çok az olay var. Netice olarak LPG dönüşüm kurallarına uygun ve standart malzemelerle yapılırsa çok emniyetlidir.
LPG, Likit Petrol Gazıdır. Yani petrolün işlenmesi esnasında ortaya çıkan petrolün en güzel halidir. LPG nin Oktan sayısı benzinden yüksektir. Oktan sayısı araçta vuruntusuz çalışmayı sağlar. Vuruntusuz çalışma motorun ömrünü arttırır. Benzin ve LPG arasındaki yoğunluk farklılığından, benzinde 1lt ile 10km kat edebilen bir araç,LPG de 1lt ile 9km mesafe kat edebilir.
Araçlarımızın lpg tüketimi hesaplanırken aracın benzin tüketimi göz önüne alınmalıdır. Aracımız benzinde km de ne kadar yakıyor ise benzin ile lpg arasındaki farktan dolayı tasarruf ederiz. Örnek verecek olursak ortalama 4₺ yakan bir araç lpg de %40 olarak baz alırsak 2.6₺ yakmış oluruz. Başka bir yöntem ile bakarsak 100km ortalama yakıtı 10lt olan aracınız lpg de ortalama olarak 10.8-11lt yakıt tüketir. Lpg nin lt fiyatı ile çarparsak 100 km yakıtınız ortaya çıkar.
Aracımızın lpg tüketimini net olarak deponuzu tamamen bitirdikten sonra gazınızı fulleyin km sıfırlayın ve gaz tekrar tamamen bitinceye kadar gaz almayın. Alınan miktarı gittiğiniz km bölün böylece net bir sonuç ortaya çıkar.
Araclarımıza lpg takıldıktan sonra her 10000 km de bir filtre bakımları yapılmalıdır. Aksi halde araç garanti kapsamı dışı kalır. İlerleyen kmlerde daha büyük sorunlar ile karşılaşılabilir. Filtreler değişirken aracın lpg ayarları kontrol edilir,gaz sızdırmazlık kontrolü yapılır.
3-4-5-6-8 silindirli çok noktadan püskürmeli elektronik enjeksiyon sistemine sahip olan bütün araçlarımıza SGI sistem takılabilir.
Dizel araçlarımıza otogaz calışmaları arge halinde devam etmektedir. %15-%25 arasında yakıt tasarrufundan bahsedilmektedir.Dizel otogaz sistemlerinde araçlarımız hem mazot hemde lpg yı aynı anda yakan bir sistemdir. Arge calışmaları devam ettiği için firma olarak gelişmeleri takip etmekteyiz.
Kullandığımız lpg kitlerinin garantisi 2 yıldır. Garantiler marka marka değişiklik gösterir.
Araclarınıza lpg sistemi takılmadan önce motor ustalarımız tarafından kontrol edilir.Sağlıksız bir çalışma görüldüğünde aracın benzin enjeksiyon sistemlerine bakılmak üzere arıza tespit cihazına bağlanır. Kısacası aracınızın motoruna check up yapılır.
Kırlıoğlu Otogaz sistemlerinde aracınıza Lpg montajı yapıldıktan sonra, siz çayınızı içerken uzman personellerimiz sizlere bu bilgileri eksiksiz olarak verecektir.